Новини

З 1 липня зросте прожитковий мінімум

Прожитковий мінімум на одну особу становитиме 1 777 гривень на місяць.

Фото: Укрінформ

У зв’язку із підвищенням розміру прожиткового мінімуму зростуть розміри державних соціальних допомог, повідомляють на Офіційному сайті міської ради.

Допомога малозабезпеченим сім’ям.
Розмір зазначеної соціальної виплати буде визначатися як різниця між прожитковим мінімумом для сім’ї та її  середньомісячним сукупним доходом за останніх 6 місяців, що передують місяцю звернення за її призначенням, але  цей розмір не може бути більший, ніж 75% прожиткового  мінімуму  для  сім’ї.

Прожитковий мінімум з 1 липня для визначення розміру допомоги в залежності від категорії осіб, що входять до складу малозабезпеченої сім’ї становить:

  • для працездатних  осіб – 386,61 гривень (до 1 липня 2018 року – 370,02 гривень);
  • для осіб, що втратили працездатність та осіб з інвалідністю – 1 435 гривень (1 373 гривень);
  • для дітей віком до 6 років – 1325, 15 гривень (1 268,20 гривень);
  • для дітей віком від 6-ти років до 18 років – 1652, 40 гривень (1 581 грн.);
  • для дітей віком від 18-ти років до 23 років, в разі якщо вони навчаються на денній формі – 1564,85 гривень (1431, 40 гривень).

Допомога у зв’язку з вагітністю та пологами

Розмір допомоги для незареєстрованих осіб, які не перебувають на обліку в центрі зайнятості, як безробітні, складає  25% прожиткового мінімуму для працездатної особи з розрахунку на місяць, тобто з 1 липня 2018 року – 460,25 гривень.

Допомога на дітей одиноким матерям

Розмір допомоги складає різницю між 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та  середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, що передують місяцю звернення за призначенням допомоги.

Допомоги на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів  

Допомога на дитину віком до 6 років складатиме різницю між  50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного  віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців перед  зверненням за призначенням допомоги, але не може бути більшим ніж 779, 50 гривень на дітей віком до 6 років та  972 гривень на дітей віком від 6-ти до 18-ти років. Щомісячна грошова допомога особі, яка проживає разом з особою  інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу. Допомога на догляд розраховується, як різниця між трьома  прожитковими мінімумами на кожного члена сім’ї та середньомісячним сукупним доходом сім’ї за попередні шість  місяців, але не може бути більше, ніж прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць, тобто 1777 гривень.

Допомога  при  народженні  дитини

Розмір допомоги при народженні дитини залишається без змін, тобто 412, 80 гривень. Державна соціальна допомога  на дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Допомога надається в розмірі, що дорівнює різниці між  двома прожитковими мінімумами для дитини відповідного віку та розміром одержаних на дитину аліментів, пенсії,  стипендії та державної допомоги за попередній повний місяць. Максимальний розмір допомоги на дітей віком до 6 років складатиме 3, 118 гривень, на дітей віком від 6-ти до 18 років – 3 888 грн., на дітей віком від 18-ти до 23-ох років  – 3 682 гривень.

Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування

Розмір допомоги визначається як різниця між двома прожитковими мінімумами для дитини відповідного віку та розміром призначених пенсій, аліментів, стипендій, державної допомоги за попередніх 12 календарних місяців та не може перевищувати  3 118 гривень для дітей віком до 6-ти років, а для дітей віком від 6-ти до 18-ти років – 3 888 гривень

 

Коментарі