Без категорії, Новини

Шестеро буковинців здали ЗНО на 200 балів

Один із тих, хто отримав 200 балів – викладач БДМУ.

Фото: testportal.gov.ua

У Чернівцях є ще двоє одинадцятикласників, які набрали на ЗНО по 200 балів. Це випускниця Чернівецького ліцею №3 Ольга Курпа та учень Чернівецького ліцею №1 Олексій Олексишин. Про це у коментарі «Шпальті» повідомила завідувач відділу групи моніторингу ЗНО в Чернівецькій області Любов Якименко.

Фото з Facebook

Випускниця Чернівецького ліцею №3 Ольга Курпа здала ЗНО з хімії на 200 балів. Торік у листопаді дівчина отримала стипендію Президента України, а також була відзначена Міністром освіти і науки України Лілією Гриневич.

Ольга розповідає, що готувалася до тестування увесь рік, займалася раз на тиждень з кожного предмету. А вдома повторювала матеріал.

«Мені дуже пощастило з вчителями, вони чудово підготували до ЗНО. Вступати планую в КНУ імені Тараса Шевченка», – розповіла випускниця.

Учень Чернівецького ліцею №1 Олексій Олексишин отримав 200 балів на ЗНО з фізики. Хлопець є постійним переможцем різноманітних олімпіад і конкурсів. Цьогоріч він посів перше місце на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН у відділенні математики. Секція – прикладна математика. 

Фото з Facebook

Також він став призером всеукраїнської олімпіади з математики. Гарні результати дали можливість чернівчанину взяти участь у відбіркових змаганнях на Міжнародну олімпіаду з математики.

Окрім цього, Олексій отримує Президентську стипендію. А торік він разом із своєю командою став призером на математичних боях.  Також срібну медаль він привіз з Міжнародної конференції «ICYS».

Свої знання вирішив перевірити завідувач підготовчого відділення для громадян України Буковинського державного медичного університету Віталій Чорноус. Пан Віталій готує старшокласників до вступу у вищі навчальні заклади із 2011 року, а на ЗНО зареєструвався, бо хотів зрозуміти, що відчувають діти та, аби на собі перевірити, як проходить тестування. 45-річний чоловік отримав максимальну кількість балів на ЗНО з хімії.

Фото з Facebook

 

«Потрібно, щоб усі викладачі, які готують дітей до ЗНО, теж його складали. Я викладаю хімію та готую дітей до тестування, тому вирішив також пройти усю процедуру. Зараз можу із впевненістю сказати, що абітурієнтам дуже важко на таких випробуваннях, це для них стресова ситуація. Тоді як для мене не був важливим кінцевий результат.

Тепер я буду впроваджувати нові тенденції підготовки до ЗНО», – розповідає Віталій Чорноус.

 

 

 

 

Наразі у Чернівецькій області є шестеро 200-бальників.

 

Ярослава Дерев’янко

 

 

Коментарі