Новини

Розмови про все і пісні босоніж. Як пройшов квартирник Сергія Бабкіна у Чернівцях

Вечір середи. Перед театром людно і особливо святково. За декілька хвилин розпочнеться квартирник українського музиканта, актора, автора та виконавця власних пісень, учасника гурту «5’nizza», тренера вокального шоу «Голос країни» Сергія Бабкіна. З подібним форматом артист вперше в Чернівцях.

Квартирник передбачає теплу, домашню атмосферу та щире спілкування. І хоча театр зовсім не нагадує квартиру, Сергій Бабкін з перших хвилин концерту налаштовує публіку на дружню хвилю. Світло в залі, світло на сцені. Усе для того, щоб бачити глядачів, відчувати настрій і вести діалог. Бабкін виходить на сцену, вже традиційно – босоніж. Разом з ним «Сова» – давній друг, музикант Сергій Савенко (кларнет, бас-кларнет, саксофон). З ним Бабкін працює ще з початку 2000-х.

– Квартирник – це свобода. Він відрізняється від творчої зустрічі та звичних концертів тим, що тут все незаплановано. Ми виходимо на сцену непідготовленими, ми не знаємо, яка буде наступна пісня. Все залежить від глядача, – каже Бабкін.

І додає, що хоче, аби глядач знав його справжнім. Щоб не думали, що він ефемерний та недосяжний. Тож крім музики й пісень, можна було почути багато запитань від глядачів. Часто недоречних. Але квартирник на те й квартирник – слухай, запитуй, будь собою.

– У радянські роки, коли забороняли грати відкрито, квартирниками називалися концерти, які проходили в когось вдома, на квартирі. Максимально в кімнаті розміщувалося близько 70 людей. Ми так грали спершу в Харкові. Зараз квартирник – це формат зустрічі. Зібрати всіх охочих в квартирі неможливо. Але можна створити таку атмосферу і в великих залах, – розповів Сергій Бабкін.

Під час квартирника глядачі мали можливість почути такі композиції як «Мотор», «Привіт, Бог», «Хмари», «Але», «Я не той, хто тобі потрібний», «ГГГ», «Злива», «Де би я», «Зачем нужны слова», «Пиши», «О тебе» «Парус» Висоцького та інші.

Поділився артист також своїми спогадами, цікавими фактами з життя і планами на літо. Підбірку найцікавіших цитат з концерту читайте вже на завтра на «Шпальті». 

А вже на осінь Сергій Бабкін обіцяє реліз першого україномовного альбому. Звісно, з його презентацією артист приїде до Чернівців. Тут його завжди раді бачити і чути. Тож до нових зустрічей!

 

Фото і текст Альони Чорної

 

 

 

Коментарі