Новини

Де у Чернівцях можна випити освіжаючий фреш у спеку

Дієтологи рекомендують пити більше рідини.

                                                                                                  comfy.ua

У Чернівцях панує справжнє літо, температурні показники сягнули +30 градусів. Щоб не отримати тепловий удар, дієтологи радять пити багато рідини, звичайну воду чи свіжі фреші.

«Шпальта» розповідає чернівчанам, де у місті можна випити смачного фрешу.

У торговому центрі «Майдан» на першому поверсі, біля входу у «Сільпо» всього за 2-3 хвилини готують фреш на різні смаки. Тут можна випити моркв’яний, яблучний, апельсиновий, ананасовий та інший свіжовичавлений сік. Середня ціна напою – 40 гривень.

Кав’ярня «Buco» також пригощає смачним напоєм. Заклад розташований за адресою: проспект Незалежності, 111 та на вулиці Шиллера, 1.

Полуничний мілкшейк, лимонад та холодне лате – саме такий асортимент напоїв, окрім фрешу, пропонують у «YUGO coffee», що на вулиці Ольги Кобилянської, 43.

Декілька порад, як вживати фреш

  • Випити фреш потрібно відразу після приготування.
  • Фреші з високим вмістом органічних кислот не можна вживати людям з проблемами травного тракту.
  • Фруктові фреші багатші на цукор і вітаміни, а овочеві – на мінеральні солі.
  • Кислоти, які містяться у свіжовичавлених соках, можуть впливати на стан емалі зубів та викликати карієс, тому після їхнього прийому рекомендовано прополоскати ротову порожнину простою водою.
  • Фреші потрібно розбавляти з водою в пропорції 1:1, до соків з червоних, жовтих та помаранчевих овочів треба додавати 50 г олії.
  • Оскільки соки додають бадьорості, то збадьорювати організм краще зранку.

 

 

Коментарі