Новини

Затримали поліціянта, який змушував чернівчанина красти номерні знаки з автівок

Лейтенант поліції мав спільника.

24-річний лейтенант поліції змовився зі знайомим – 26-річним чернівчанином про вимагання коштів з осіб. Зокрема, спільники знайшли чоловіка, до якого неодноразово застосовували фізичне насильство, примушуючи його скоювати крадіжки державних номерних знаків з автотранспорту, повертати їх за винагороду власникам, а гроші – 1 тисячу гривень – віддавати їм щотижня.

Як повідомляють у прес-службі Департаменту внутрішньої безпеки національної поліції України, наразі тривають слідчі дії щодо оголошення підозри фігурантам справи та обрання міри запобіжного заходу. Затриманим загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Чернівецьким управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України було встановлено факт причетності співробітника патрульної поліції Буковини до злочинної діяльності.

Обох фігурантів злочину затримали у момент одержання ними чергової «данини» – 5 тисяч гривень. Інспектор патрульної поліції намагався втекти з місця події, однак йому це не вдалося.

За зібраними матеріалами внутрішньої безпеки НПУ за цим фактом прокуратура Чернівецької області відкрила кримінальне провадження за частиною 3 ст.189 (Вимагання) КК України.

Затримання відбулося завдяки спільним діями Департаменту внутрішньої безпеки та Департаменту патрульної поліції НПУ.

 

Коментарі