Новини

Негода на Буковині. У Чернівцях пошкоджені два автомобілі та автобус, а у Новоселиці – дах у школі

Рятувальники усувають наслідки негоди.

 

Фото Андрія Романцова

Унаслідок негоди, яка сталася учора, 12 червня, у Чернівцях через падіння дерев пошкоджені два автомобілі та маршрутний автобус. 28 разів пожежно-рятувальні підрозділи виїжджали на розпилювання та прибирання дерев, які впали на житлові будинки, проїжджі частини, газові труби, – про це написав у Фейсбук начальник УДСНС України у Чернівецькій області Сергій Михайлюк.

За повідомленням управління цивільного захисту населення обласної державної адміністрації Новоселиці, у місті пошкоджені покрівлі будівель Новоселицької гімназії, Новоселицького ліцею, Новоселицької фіскальної служби та індивідуального житлового будинку.

Також пошкоджено покриття та димохід Строїнецького НВК, покриття Маршинського НВК, покриття Ванчиківецької ЗОШ. Повалено п’ять дерев на проїжджі частини у селах Зелений Гай, Строїнці, Жилівка, Мамалига та у Стальнівцях.

Підтопило підвал Новоселицької райдержадміністрації.

На Герцаївщині у селі Мольниці пошкоджено покриття спортивного залу Мольницького ЗНЗ, у Герці – пошкоджено покриття приватного будинку, селі Великосілля – пошкоджено покриття будівлі приватного гаража, повалено два дерева на проїжджі частини у селі Тернавка та селах Лунка.

У Чернівцях пошкоджено покриття житлового будинку на вулиці Героїв Майдану, з них – 1 маршрутний автобус, 28, та покриття недобудованого житлового будинку по 1-му провулок Шипинському, внаслідок падіння дерев пошкоджено 3 транспортні засоби, на вулиці Залізняка, 7 – відкачування води з підтопленого підвалу ж/б, повалено 28 дерев на проїжджі частини.

Сьогодні без електропостачання залишаються 48 населених пунктів, з них 27 частково, пошкоджені 25 ПЛ-10 кВ, з них 9 – частково, знеструмлено 516 ТП в Герцаївському, Глибоцькому, Новоселицькому, Кіцманському, Сторожинецькому районах області та Чернівцях.

Фото: Ярослава Дерев’янко

Фото: Ярослава Дерев’янко

Фото: Ярослава Дерев’янко

 

Коментарі