Новини

Cкільки українців скористалися безвізом за рік

Безвізовим режимом з країнами ЄС за рік скористались понад 555 тисяч громадян України.

Фото: Уніан

За рік з часу впровадження безвізового режиму в Україні зафіксовано 20 млн перетинів кордону з ЄС, що на 2,3 млн більше, ніж у минулі роки. 

За цей час 4,8 млн осіб за біометричними паспортами та понад 555 тисяч громадян України скористалися всіма перевагами безвізового режиму, повідомляє Держприкордонслужба.

«Якщо порівняти цифри за рік до безвізу і рік безвізу, то ми впевнено можемо сказати, що безвіз відіграв свою роль, українці почали більше їздити до ЄС. Якщо за рік до безвізу ми зафіксували трохи більше 17,7 млн. перетинів українцями кордону до ЄС, то за рік безвізу їх вже понад 20 млн. Тобто 2,3 млн. перетинів кордону українцями до ЄС – це та чиста динаміка, до якої спонукало рішення про безвіз», – повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

Читайте також: За біометричним паспортом – через онлайн-чергу. Як швидко оформити документ

У перші місяці дії безвізу прикордонники оформляли в середньому до 90 тисяч українців за місяць. У листопаді минулого року цей показник становив уже 32,5 тис. осіб.

Найбільше українців обирають авіаційні шляхи для подорожей, найменше – морем. Своєрідним «вікном до Європи» для України залишається Польща. Саме через неї до країн ЄС потрапляє найбільша кількість українців. Найменший потік мандрівників з України до країн ЄС через словацький кордон.

Черги у пунктах пропуску мають періодичний характер і пов’язані зі святами, періодом відпусток, масовими міжнародними заходами, а також сезонними роботами за кордоном та малим прикордонним рухом.

 

 

 

 

Коментарі