Афіша, Новини

Дмитро Лазуткін презентує у Чернівцях свою «Артерію»

Захід відбудеться у Літературному целанівському центрі, що на вулиці Ольги Кобилянської.

starylev.com.ua

Під час презентації, яка відбудеться у середу, 20 червня, о 18:30 у Paul Celan Literaturzentrum /Літературному целанівському центрі, Дмитро Лазуткін прочитає вірші з нової книги «Артерія». Інтерактивна збірка, що вийшла у «Видавництві Старого Лева» і вмістила поезію, написану автором впродовж семи років, – містить qr-коди з переходом на аудіозаписи віршів.

Тож уже наступної середи про ніжніть та ненависть, війну й кохання з автором спілкуватиметься журналістка, літературознавиця Лілія Шутяк.

Вхід вільний.

 

Довідка.

«Артерія» — нова поетична книжка відомого поета, журналіста та телеведучого Дмитра Лазуткіна. Його вірші — це фіксація внутрішнього стану, вони захоплюють і вражають з першого рядка.

«Це головна моя книга, найбільш повна і важлива на сьогоднішній день, – розповів Дмитро. – До того ж, «Артерія» є живою – її можна читати і слухати водночас. Іноді здаватиметься, що слова пульсують, розриваючи тонку матерію світу, а згодом – поєднуються у енергетичних потоках: ніжність зливається з ненавистю, кров з глиною, а війна, що насувається ззовні – з коханням, що росте зсередини, зрозуміле й легке перемелюється у хаотичну матерію, але згодом знаходить нову форму існування. В останньому розділі логічні конструкції розсипаються і утворюють колаж, схожий на малюнки божевільного, втім наскрізною залишається любовз її ледве помітними, але невідворотними вібраціями».

 

Коментарі