Новини

Як чернівчанам врятуватися від літньої спеки: топ-5 напоїв

У Чернівцях панує справжнє літо, стовпчик термометра впевнено долає позначку у 25- 30 градусів.

ukr.segodnya.ua

«Шпальта» рекомендує  чернівчанам охолоджуючі  напої, які втамують спрагу в такі дні, аби почуватись комфортно.

Зелений чай

Цей напій позиціонують як джерело енергії і великої кількості вітамінів. Він  є чудовим антиоксидантом та допомагає уникнути зневоднення. Крім цього, він надовго позбавить вас відчуття сухості в роті.

Морс

Цей напій – хороший спосіб порятунку від спраги.  Найкращим вибором буде смородиновий морс, адже смородина – є природним жарознижувальним засобом, тому дуже ефективна в спекотну пору.

Полуничний лимонад

Змішавши розчавлений лимон з полуницею, м’ятою та кубиком льоду, отримаємо прохолодний напій з екозитчним присмаком. Лимонад принесе вам величезну користь, насичуючи організм корисними мікроелементами і не перевантажуючи шлунок.

Вода з м’ятою та лаймом

Чиста прохолодна вода з соком лимону чи лайму – один з найкращих напоїв у спеку, який не тільки втамовує спрагу, але й відновлює водний баланс, покращує обмін речовин, а також виводить солі і токсини. А м’ята, додана до води, освіжить вас і ваш подих.

Вода джерельна

Основний напій, який варто вживати у спеку. Пити потрібно часто маленькими ковтками ще до того, як відчуєте спрагу. Не слід також пити крижану воду, оскільки холодна вода гірше засвоюється організмом.

 

 

Коментарі