Новини

На Буковині модернізують пункт пропуску «Порубне»

Вантажну частину пункту пропуску оснастять сучасним митним обладнанням та додатковими смугами руху. 

На фото пункт пропуску «Порубне»

Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

У Чернівецькій області модернізують пункт пропуску «Порубне» в межах спільного проєкту України та ЄС. Вантажну частину пункту пропуску оснастять сучасним митним обладнанням та додатковими смугами руху. Це пришвидшить митний контроль та полегшить перетин кордону для українських експортерів, сприяючи розвитку торгівлі з Європейським Союзом.

Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області.

Вантажну частину пункту пропуску «Порубне» модернізують у межах міжнародної програми «Connecting Europe Facility» (CEF), спрямованої на розвиток транспортної інфраструктури та оптимізацію товарообігу.

Найближчим часом Служба відновлення оголосить тендер на комплексну розробку техніко-економічного обґрунтування та проєктно-кошторисної документації. Це і буде стартом практичної реалізації проєкту. До цього часу команда Служби  працювала над підготовкою пакета дозвільних документів.

«Усі підготовчі роботи проводяться у тісній взаємодії з митниками та прикордонниками, що гарантує узгодженість та успішне виконання цього важливого міжнародного проєкту. Завдяки інвестиціям ЄС, буде створено сучасну транспортну інфраструктуру, яка відповідатиме європейським стандартам. Це сприятиме зміцненню економічних зв’язків між Україною та Євросоюзом», – повідомив начальник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області Ігор Гах.

Модернізація пункту пропуску «Порубне» реалізовується за підтримки Єврокомісії, Європейського Інвестиційного Банку та Виконавчого агентства з питань клімату, інфраструктури та навколишнього середовища CINEA.

 

Коментарі