Новини

Клічук розповів, чи готові Чернівці до опалювального сезону

Міський голова зауважив, що економічно обґрунтований тариф на теплоенергію вдвічі вищий, аніж нинішній.

Підготовка до опалювального сезону на завершальній стадії, – міський голова під час пресконференції

Міський голова Чернівців Роман Клічук

Підготовка до опалювального сезону у Чернівцях на завершальній стадії.

Про це повідомив сьогодні, 3 жовтня, під час пресконференції міський голова Чернівців Роман Клічук.

За його словами, яким буде опалювальний сезон, багато залежить від дій російських військових проти української енергетики.

«Громадяни можуть скористатися програмою відшкодовування містом 80% вартості за придбання генераторів та акумулювальних станцій», – називає один зі способів отримання електроенергії в разі російських обстрілів міський голова.

Також Клічук розповів, що економічно обґрунтований тариф за теплоенергію вдвічі вищий, аніж нинішній. Однак наразі про підвищення тарифу не йдеться.

Раніше заступник міського голови Василь Зазуляк повідомив, що міське комунальне підприємство «Чернівцітеплокомуненерго» завершило всі заплановані роботи.

Так, працівники підприємства ліквідували 71 прорив, замінили 3250 метрів тепломережі. На всіх котельнях міста, а їх 91, провели технічне обстеження і профілактичний ремонт.

Крім цього, кілька разів випробували зовнішні мережі. Також перевірили, відремонтували та оновили насосне обладнання.

Проте не всі будинки готові до опалювального сезону. Зазуляк наголошує на тому, щоб терміново завершити роботи на внутрішньобудинкових мережах.

Нагадаємо, що подачу тепла до домівок та решти нежитлових приміщень розпочнуть тоді, коли впродовж трьох діб середньодобова температура триматиметься нижче +8 градусів (з тенденцією на її пониження).

Коментарі