Новини

Глава Міноборони повідомив про звільнення чотирьох заступників: що відомо

Рустем Умєров вже підписав подання до Кабінету міністрів України. 

Глава Міноборони повідомив про звільнення чотирьох заступників: що відомо

Фото: УП

Міністр оборони України Рустем Умєров підписав подання до Кабінету міністрів щодо звільнення тьох заступників та держсекретарки.

Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбуку.

За словами міністра, звільнять заступників Станіслава Гайдера, який переходить на посаду керівника Офісу міністра, Олександра Сергія, Юрія Джигира та державну секретарку Людмилу Дараган.

«Система Міністерства оборони України — Збройні сили, ГУР та ДССТ, під час воєнного стану є закритим периметром. Це означає, що всі процеси всередині мають бути чіткими та контрольованими. Будь-які зовнішні чи внутрішні спроби вплинути на них — неприпустимі», – пояснює рішення Умєров. 

Також міністр повідомив про реформу системи оборонних закупівель.

«Спецтехноекспорт» (СТЕ) переходить від ГУР до Міноборони. Умєров зазначив, що поставив завдання довести до кінця процес очищення системи закупівель у тісній співпраці з правоохоронними та антикорупційними органами.

Крім того, Міноборони продовжує реформування Агентства оборонних закупівель і Державного оператора тилу, наближаючи ці процеси до стандартів НАТО. Найближчим часом створять наглядові ради для обох структур. Подання до КМУ буде зроблено цього тижня.

Раніше Шпальта писала про те, що Верховна Рада звільнила народну депутатку Мар’яну Безуглу з посади заступниці голови Комітету з питань нацбезпеки та оборони.

Коментарі