Новини

Українські айтівці створили сканер, який відчинить двері будинку телефоном: як це працює

Пристрій трохи менший за iPhone і там уже вбудована підтримка LTE та Matter.

На фото пристрій

Фото зі сторінки у фейсбук Вадима Сидоренка

Український айтівець Вадим Сидоренко та його команда розробили спеціальний пристрій, за допомогою якого можна відчинити двері власного будинку смартфоном.

Про це повідомив на фейсбук-сторінці айтівець Вадим Сидоренко.

Пристрій трохи менший за iPhone і має вбудовану підтримку LTE та Matter. Його можна встановити поруч із наявними допомофонами й він одразу запрацює. Налаштовувати Wi-Fi не потрібно, бо пристрій підключається до інтернету через мобільні мережі.

Після встановлення сканера біля вхідних дверей, до гаманців у Google або Apple треба додати нову карту, яка відчинятиме двері. Для цього не потрібні додаткові застосунки. Мешканцям будинку варто лише прикласти телефон до пристрою й двері самі відкриються. Доступ до ключів будинку можуть отримати лише його мешканці.

Ключем-картою можна тимчасово ділитися з усіма – від сантехніків чи доставників до друзів. Власники можуть створити цифровий ключ, який працюватиме так, як користувач це самостійно налаштує. Зокрема, можна налаштувати одноразовий доступ до ключа або визначити необхідний термін користування ним.

Нагадаємо, «Шпальта» раніше писала про те, що іспанець розробив пристрій для видобування питної води з повітря.

Коментарі