Новини

Google презентував новий розділ проєкту «Україна поруч» 

Він розповідає про українське мистецтво, культуру та історію.

Google презентував новий розділ проєкту «Україна поруч» 

фото Google

На Google Arts & Culture у проєкті «Україна поруч» з’явився розділ про українську культуру, мистецтво та історію.

У ньому користувачі з усього світу можуть безоплатно переглянути експонати українських музеїв.

«”Україна поруч” на Google Arts & Culture – це довгострокова ініціатива з оцифрування та поширення яскравої культурної історії України, що значно розширилася після того, як її було вперше представлено два роки тому»,розповіли в офіційному блозі компанії.

Серед партнерів проєкту, Міністерство культури та стратегічних комунікацій України, Ukraine House, Skeiron, Національний музей історії України, Музей декоративного мистецтва України, Львівський історичний музей та інші.

У проєкті з’явилися понад 1000 нових зображень, більш ніж 90 нових історій, понад 250 3D-моделей музейних артефактів та пам’яток, 360⁰ відео з театральною виставою і 3 нові віртуальні галереї.

Цей розділ також пропонує ознайомитися з видатними письменниками, винахідниками  та кінорежисерами, які прославили Україну. 

Зокрема, на платформі уже представлені історії: Соні Делоне, Олександра Архипенка, Михайла Драгоманова, Григорія Сковороду, Олександра Довженка та Володимира Антоновича.

«Одне із ключових завдань проєкту – збереження культурної спадщини для майбутніх поколінь», — додають ініціатори створення проєкту.

Нагадаємо, нещодавно Шпальта розповідала, що на сцені-майстерні Чернівецького драмтеатру відбудеться прем’єра вистави «Імператор Абсурдії» за Кріса Рідделла.

Коментарі