Новини

Укрзалізниця створить інклюзивні вагони для пасажирів, які користуються кріслом колісним

У одному вагоні буде 4 купе, де зможуть зручно подорожувати по дві людини.

Укрзалізниця створить інклюзивні вагони для пасажирів, які користуються кріслом колісним

Укрзалізниця створить інклюзивні вагони для пасажирів, які користуються кріслом колісним

Укрзалізниця презентувала проєкт інклюзивних вагонів для пасажирів, які користуються кріслом колісним.

Про це повідомили на офіційній сторінці компанії у фейсбуку.

Так, в інклюзивних вагонах буде 4 окремі купе, у кожному з яких зможуть зручно подорожувати дві людини на кріслах колісних та їх супровідники. Зокрема, у купе буде два спальні дивани, які можуть змінювати кут нахилу та фіксувати тіло.

Також передбачені пульт для регулювання освітлення, кнопка для виклику провідника та пристрій гучномовного зв’язку. Будуть і спальні місця для супровідників, які не відрізнятимуться від звичайного місця в купе.

Вагон матиме пандус і вбиральню, адаптовану для людини на кріслі колісному. Тамбур, вхідна група та інший простір матиме параметри для зручного пересування на кріслі колісному. 

У компанії кажуть, що проєктування та виготовлення цього вагона буде проходити у співпраці з громадськими організаціями та людьми, які безпосередньо користуватимуться цією послугою.

«Укрзалізниця системно поповнює парк пасажирськими вагонами, які мають купе для перевезення людей на кріслах колісних та інші зручності для комфортної подорожі. Наразі ми маємо вже 50 таких вагонів. А перший інклюзивний вагон плануємо випустити наступного року», – зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Укрзалізниця створить інклюзивні вагони для пасажирів, які користуються кріслом колісним Укрзалізниця створить інклюзивні вагони для пасажирів, які користуються кріслом колісним Укрзалізниця створить інклюзивні вагони для пасажирів, які користуються кріслом колісним

Фото АТ «Укрзалізниця»

Коментарі