Репортаж

У Чернівцях біля флагштока відкрили Алею Слави на честь загиблих військових

Там розмістили фото та інформацію про понад 300 військових.

У Чернівцях у парку Жовтневому біля флагштока облаштували Алею Слави на честь загиблих захисників. На алеї розмістили фото та інформацію про понад 300 військовослужбовців, які загинули на війні до квітня 2024 року, розповів міський голова Чернівців Роман Клічук.

На двосторонніх конструкціях розміщені портрети загиблих військових. Також є QR-коди за якими можна перейти за посиланням та прочитати інформацію про кожного полеглого.

«Ми довго обговорювали з родинами яким чином та де розмістити Алею. Тому це місце обрали спільно», — каже Роман Клічук.

Сестра загиблого героя Василя Стиця Ірина Стиць розповіла, що її брат загинув торік у Київській області. Він був добровольцем ще  2014 року. Їхня бригада була першою, яка тримала кордон в Києві. Але через прямий авіаудар всі хлопці 95 гірсько-штурмової загинули.

Батько загиблого військового Роман Сорочан Іван Сорочан розповідає, що на Алеї розмістили світлину його сина. Раніше чоловік працював у ДСНС пожежники, але одразу після повномасштабного вторгнення пішов добровольцем на війну. Військовий загинув 18 травня 2023 року. Він був командиром мінометного розрахунку частини 7186. Загинув від влучення ракети у машину на якій їхав на позицію.

На Алеї Слави будуть додавати стенди з тими, хто загинув після квітня 2024 року.

Фото Ігоря Константинюка

 

 

Коментарі