Новини

Камери відеоспостереження та укриття: на Буковині удосконалюватимуть безпеку закладів освіти

У школах області облаштовують приміщення для укриттів та встановлять камери.

Фото ілюстративне

У Чернівецькій області удосконалюватимуть безпеку у закладах освіти. У школах облаштовують, будують нові приміщення для укриттів та встановлять камери спостереження. 

Це роблять через нову постанову Кабінету Міністрів України від 19 серпня щодо виключення перших поверхів з об’єктів споруд цивільного захисту. 

Будівництво укриттів

На Буковині 57 закладів освіти та 4 філії шкіл мали укриття на першому поверсі. У серпні облаштувати умови для 54 закладів та всіх філій. 

Про це на серпневому форумі освітян розповіла директорка Департаменту освіти та науки чернівецької ОВА Оксана Сакрієр.

«Облаштувати укриття на першому поверсі можна тільки, коли є додаткові конструкції або ж побудовані габіони, які підвищують безпеку. Тому безпековий блок є тим обов’язковим елементом для впровадження якісної освіти», – каже Сакрієр.

Будівництво укриттів розпочнуть 1 вересня для Сторожинецької гімназії №2 та її дошкільного підрозділу. Через це навчання в закладі розпочнуть у жовтні. 

Кам’янський ліцей потрапив у зону ризику, адже там неможливо облаштувати укриття. Тож у ньому планують встановити габіони. 

Камери спостереження

Оксана Сакрієр каже, що заклади освіти навчального року повинні містити територію безпеки. Тобто, це внутрішнє та зовнішнє відеоспостереження. 

«Якщо не почати облаштовувати заклади зовнішнім та внутрішнім відеоспостереженням, то наступного навчального року, закладам освіти не нададуть акт готовності», – розповідає Оксана Сакрієр.

Також директорка департаменту зауважила, що у закладах освіти повинні розміщуватися тривожні кнопки, охоронна сигналізація та огорожа.

 

Коментарі