Новини

У Чернівцях відкрили рекрутинговий центр: як працює та що пропонують

У центрі надаватимуть інформацію про військові частини та вільні посади, допоможуть в оформленні до ТЦК та навчатимуть у відповідних центрах.

У Чернівцях відкрили Центр рекрутингу української армії. Він працюватиме у ЦНАПі, що на вулиці Героїв Майдану, 7. Тут охочі мобілізуватись зможуть вибрати бажану посаду та частину. Також центри надаватимуть інформацію про військові частини, вільні посади, допоможуть в оформленні до ТЦК та навчатимуть у відповідних центрах.

Рекрутинговий центр – це пілотний проєкт Міністерства оборони України. Мета – зміна підходу до залучення людей до Збройних сил України.

На фото відвідувач центру

На фото відвідувач центру

Уповноважений міністерства оборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець зазначив, що рекрутингові центри мають інші функції, ніж ТЦК. Вони є формою співпраці між Міністерством оборони як центрального органу виконавчої влади й органами місцевої влади, самоврядування. 

«Ми забезпечуємо людині зв’язок з частиною та можливість потрапити до неї. Система постійно вдосконалюється. Можуть бути такі випадки, коли подавшись на одну посаду, охочого можуть поставити на іншу. Але це не поширена практика. Під час війни може бути все»”, – акцентує Олексій Бежевець.

На фото Олексій Бежевець

На фото Олексій Бежевець

Уповноважений міністерства оборони зазначає, що рекрутинговий центр немає перехрещень повноважень з ТЦК. У центрі не перевіряють документи та не виписують повісток. Також ТЦК заборонено проводити мобілізаційні заходи на території центру рекрутингу. Єдина взаємодія – оформлення особи до ТЦК як доброволець за наявності рекомендаційного листа в конкретну частину.

Наразі у центрі в Чернівцях працюють два рекрутери. Вони можуть надавати охочим інформацію про військові частини. Найперше пропонуватимуть вакансії у ті бойові частини, що базуються у Чернівцях та області.

На фото рекрутерка центру

На фото рекрутерка центру

Також у базі рекрутингу є понад десять тисяч вакансій. Серед них: до Національної гвардії, прикордонної служби, підрозділів поліції, що воюють та Служби безпеки України. 

Представник однієї з чернівецьких бригад Микола Чміль зазначив, що їхня бригада готова прийняти фахівців різних професій. Необхідні пілоти літальних комплексів, фахівці РЕБ, кухарі, стрільці, кулеметники, водії автобусів та вантажних автомобілів, медики.

«Кожен має розуміти, що з приходом до лав ЗСУ. людина має адаптуватися. Охочі мають пройти базову загальновійськову підготовку, яка триває 40 днів. Після того, бойове злагодження колективів. Тобто, це злагодження відділення взводу, роти, батальйону. І тільки після цього, коли командири побачать, що людина морально стійка та є фахівцем своєї справи, її беруть на виконання бойових завдань», – пояснює Микола Чміль.

На фото Микола Чміль

На фото Микола Чміль

Цей центр став 33 в Україні. Долучатися можуть усі охочі віком від 18 до 60 років, як чоловіки, так і жінки.

Контакти Центру рекрутингу української армії у Чернівцях [email protected] +380964358925 +380663863014 Номер доступний у WhatsApp, Telegram та Viber.

 

        

Коментарі