Новини

«Дітям – можливості»: у Чернівцях можна віддати стару техніку на благодійність

Техніку ремонтують, оновлюють та передають дітям, які цього потребують для навчання.

У Чернівцях у мережі магазинів та сервісних центрів «МТА» охочі можуть віддати стару техніку на благодійність. Гаджети отримають нове життя – їх ремонтують, оновлюють та передають дітям, які цього потребують.

Таку ініціативу в компанії запровадили торік. Зокрема нове життя дають вживаним ноутбукам, планшетам, смартфонам й перетворюють на інструмент для навчання. Так підтримують родини, яким це необхідно.

«У багатьох вдома точно знайдеться старий гаджет, який давно забули в шухляді. Пропонуємо відшукати свої старі ноутбук, смартфон чи планшет. Приносьте техніку, яка вам уже не потрібна, у будь-який магазин чи сервісний центр МТА», – зауважують у компанії.

Далі фахівці сервісних центрів ремонтують, налаштовують, відновлюють техніку. Комплектують мишками, клавіатурами, чохлами. А тоді МТА передає все це дітям із малозабезпечених сімей.

Нині ж відновлені ноутбуки отримали 14 чернівецьких родин. Проте у компанії наголошують, що зараз, коли новий навчальний рік не за горами, хочуть зібрати й відновити ще більше гаджетів, щоб діти могли застосовувати їх уже восени.

Як обирають, кому подарувати ноутбук чи смартфон

Аби обрати кому ж дістанеться гаджет, компанія співпрацює з Департаментом соціальної політики Чернівців.

«Вони допомагають знайти родини, де дітки особливо потребують допомоги. Нині ініціатива працює в Чернівцях, але не плануємо зупинятися і вже думаємо про те, щоб охопити інші міста України», – каже менеджерка з розвитку МТА Маріанна Гордійчук.

Та як розповідають у компанії, вони рідко виступають ініціаторами таких активностей. Зазвичай допомагають самостійно.

«Переважно допомагаємо силами компанії. Але з часом зрозуміли, що вплив і підтримка людей – велика й цінна. Можемо робити більше з чиєюсь допомогою, а не самостійно. За перший період активності нам принесли 14 пристроїв, але ж це означає 14 щасливих людей. Долучайтеся, якщо вважаєте так само», – резюмує СЕО МТА Оксана Філіпова.

Нагадаємо, щоб віддати власний пристрій на благодійність, потрібно лише завітати до будь-якого магазину мережі у місті.

Довідково

Адреси магазинів у Чернівцях – за посиланням.

Партнерська публікація 

 

Коментарі