Новини

На Буковині зросла захворюваність на Covid-19: чи впроваджуватимуть карантин

У Чернівецькій області зафіксували понад 700 хворих новим штамом ковіду FLiRT. Серед них є й діти. За яких умов на Буковині можуть запровадити карантин – далі у новині. 

На фото Наталії Свестун та Гопко

На фото зліва направо Наталія Свестун та Наталія Гопко

У Чернівецькій області за останні два тижні на Covid-19 захворіло понад 700 мешканців. Зокрема йдеться про новий штам вірусу FLiRT. Серед хворих – 20% це діти. Департамент охорони здоров’я Чернівецької обласної військової адміністрації прогнозує, що випадків захворювання на ковід побільшає з початком навчального року.

За яких умов можуть запровадити карантин 

Обмежувальні заходи у вигляді карантину можуть запровадити, якщо кількість хворих значно зросте. Про це розповіла генеральна директорка Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Гопко

«Звертаємося до людей, які в групі ризику: буковинці віком 60+  та ті, хто мають хронічні захворювання, подбайте про ревакцинацію. Її можна зробити через 6 місяців, після попереднього введення вакцини. Аби зробити це повторно, зверніться до сімейного лікаря», – зауважила Наталія Гопко. 

На фото Наталія Гопко

На фото Наталія Гопко

Летальний випадок штаму FLiRT

Як розповідають у будинку з левами, впродовж минулого тижня у регіоні зареєстрували летальний випадок ковіду. Людині було більше 60 років й вона не мала щеплень від вірусу. 

Водночас зауважують, що кількість госпіталізації хворих на ковід нині помірно зростає. Аби убезпечити себе від вірусу, можна зробити щеплення. Про це каже директорка Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОВА Наталія Свестун

«Кількість дітей на захворювання Covid-19 починає збільшуватись. У серпні в обласній клінічній лікарні пролікували 30 пацієнтів з вірусом. Кожного разу наголошуємо, що вакцинація є обов’язковою», – резюмує Свестун.

На фото Наталія Свестун

На фото Наталія Свестун

Довідково.

Отримати вакцинацію можна в амбулаторіях загальної практики сімейної медицини. Якщо ж є симптоми вірусу, необхідно звернутися до сімейного лікаря. 

Фото Ігоря Константинюка

Коментарі