Репортаж

Живі скульптури у парку Шевченка. У Чернівцях відбулася благодійна виставка театру з Рівного 

Актори допомогли зібрати кошти на спецзасоби для працівників парку імені Тараса Шевченка. 

На фото зображений елемент костюму

У парку Шевченка у Чернівцях відбулася виставка живих скульптур Народного аматорського театру «Галатея» з Рівного. Артисти театру виступили у костюмах, що імітують зовнішній вигляд пам’ятників. Вони долучилися до збору коштів на засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ) для працівників парку, які служать в ЗСУ.

Театр приїхав з Рівного, хоча до 2014 року працював у Криму. У трупі — міми, артисти на ходулях та живі скульптури. 

Актори театру «Галатея» Олексій Малоок та Ілля Польохович розповідають, що глядачі у парку Шевченка реагували на них позитивно. 

«Дуже приємно будувати якийсь інтерактив з глядачем. Люди дуже відкриті та зацікавлені. Для багатьох спостерігати за нами в новинку, бо раніше не такого бачили», – діляться актори. 

Актори грали незважаючи на спеку. Олексій та Ілля зізнаються, що працювати у таких умовах вже звикли. Набагато важче у холодну пору року. Актори згадують, — почасти доводилося взагалі не рухатися протягом 30-40 хвилин. 

«Зазвичай, інтерес в глядача викликає саме рух. У нас немає такої культури, як на Заході завмирати та спостерігати. Люди з інших країн можуть дивитися на те, як актор стоїть без руху 15-20 хвилин. А в Україні, навпаки, хочуть побачити рух», – кажуть Ілля та Олексій. 

Також зауважують, що живі скульптури повинні рухатися максимально м’яко, аби не налякати глядача.

«Якщо глядачем є дитина, ми намагаємося рухатися плавніше, без різких рухів, відкрито та завжди з усмішкою. Це дуже важливо, щоб не травмувати», – розповідають актори.

«Живі скульптури цікаві всім»

Завідувачка секторів основного виду діяльності парку імені Тараса Шевченка Тетяна Маслюк розповідає, що живі скульптури цікаві всім відвідувачам, незалежно від віку. 

«Коли актори тільки приїхали, до них підходили і маленькі діти, і дорослі. Відвідувачі фотографувалися з ними та запитували щось. Скульптури не спілкуються, але дуже класно відповідають мімікою та жестами», – каже  Тетяна Маслюк.

На фото зображена Тетяна Маслюк

На фото Тетяна Маслюк

Театр з Рівного також їздить на гастролі, зокрема й фестивалі за кордон. За цей рік вони мали 52 відрядження.

«Я б запрошувала цей театр кожен рік і настільки багато, щоб парк від одного входу до другого наповнювався живими скульптурами. Але люди зараз виїжджають за кордон», – каже Тетяна Маслюк.

Зібрали потрібну суму

На фото скринька для пожертв

Тетяна Маслюк розповідає, що завдяки виставці живих скульптур театру «Галатея» зібрали необхідну суму для закупівлі засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Наразі трупа продовжує збирати кошти для закупівлі безпілотника DJI Mavic 3.

 

Фото Марії Титор

Коментарі