Новини

На Буковині зареєстрували ще один індустріальний парк

На території «Сокиряни Індастрі ХАБ» будуть виробляти будівельні матеріали, металеві конструкції, електричне устаткування. 

Фото ілюстративне

На Буковині в місті Сокиряни з’явився новий індустріальний парк — «Сокиряни Індастрі ХАБ». Там створять робочі місця у сфері промисловості.

Таке рішення схвалили на засіданні Уряду 16 серпня, пише Міністерство економіки України.

Пріоритетом є відхід від сировинного виробництва до глибокої переробки, зокрема, розвитку промислового виробництва товарів з акцентом на товари з високою доданою вартістю. 

На території індустріального парку «Сокиряни Індастрі ХАБ» будуть виробляти будівельні матеріали, будівельні металеві конструкції і вироби, електричне устаткування та іншу технічну продукцію. 

Ініціатори створення парків можуть залучати як приватне, так і державне фінансування. Крім того, внесення до реєстру дає право на отримання державного стимулювання – компенсацію витрат на будівництво об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури та витрат на підключення до інженерно-транспортних мереж, податкові пільги, звільнення від відшкодування втрат лісогосподарського виробництва.

Загальний розмір інвестицій «Сокиряни Індастрі ХАБ» може скласти 620 млн грн у період з 2024 по 2026 роки – інвесторами стануть компанії з ОАЕ та Німеччини.

Тепер в Україні зареєстровано вже 90 індустріальних парків майже в усіх областях України. Такі ініціативи допомагають бізнесу залучати інвестиції та розвивати українське виробництво.

 

Коментарі