Новини

Атлетка Магучіх переказала українським зоозахисникам мільйон гривень з призових після Олімпіади

Ще частину призових коштів Магучіх пообіцяла віддати на потреби ЗСУ і до фонду психологічної підтримки.

Ярослава Магучіх
AP Photo / Andrew Medichinі

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх, яка здобула золоту медаль на Олімпійських іграх-2024, пожертвувала мільйон гривень на захист тварин з призових грошей після змагань.

Про це повідомила зоозахисна організація UAnimals, пише Громадське.

Гроші отримали ця організація з порятунку тварин і довкілля та ще чотири притулки для тварин: дніпровський «Пегас», «Сумське Товариство захисту тварин», «Безпритульний Світ» та «Фонд Дніпро енімалс».

«Зараз в Україні дуже багато безпритульних тварин, і притулкам потрібна підтримка, щоб подбати про кожного. Крім фінансової та волонтерської підтримки, ви можете брати тварин із перевірених притулків у свої сім’ї, незалежно від породи. Мій кіт теж із притулку і теж безпородистий, але він найкращий у світі та мій улюблений стрибун. Тож якщо у вас є можливість врятувати тварину — врятуйте!» — наголосила Магучіх.

Керівниця комунікаційного відділу UAnimals Людмила Смоляр висловила вдячність атлетиці від організації та наголосила, що завдяки цьому «тисячі тварин» отримають ліки, їжу і тепле місце для сну.

«Мріємо, що одного дня допомога тваринам стане звичною і буденною справою в українському суспільстві, і саме такі потужні голоси, як голос Ярослави Магучіх, наближають цю мить», — наголосила вона.

Ще частину призових коштів Магучіх пообіцяла віддати на потреби ЗСУ і до фонду психологічної підтримки.

Коментарі