Новини

СК «Прометей» припиняє своє існування, – президент клубу Дубинський

Спортивний клуб «Прометей» припинив своє існування, а Дубинський склав повноваження президента ПВЛУ та віцепрезидента ФВУ.

На фото зображена команда клубу "Прометей"

Фото з фейсбуку Володимира Дубинського

СК «Прометей» вчора припинив своє існування. Про це на фейсбук-сторінці повідомив президент клубу Володимир Дубинський.

Володимир Дубинський був президентом СК “Прометей”, Професіональної волейбольної ліги України, а також віцепрезидентом Федерації волейболу України. 12 серпня він оприлюднив пост, в якому заявив, що волейбольний та баскетбольний клуби «Прометей» припиняють існування.

За його словами, причиною такого рішення є тиск з боку правоохоронних органів на бізнес.

«Вимушений повідомити, що СК «Прометей» – багаторазовий чемпіон України, постійний учасник єврокубкових змагань, та спортивна академія «Прометей», припиняють своє існування через тиск правоохоронних органів. Я своєю чергою складаю свої повноваження президента ПВЛУ та віцепрезидента ФВУ», – пише Дубинський.

На фото зображений Володимир Дубинський

На фото Володимир Дубинський

Колишній президент клубу каже, що СК «Прометей» – це проєкт, який за часів свого існування не порушив жодного закону України, сплачував офіційні зарплати, податки, розвивав український волейбол та баскетбол. Регулярно підтримував військових.

За словами Дубинського, його звинуватили у відмиванні коштів через клуб, однак нічого не виявили. Попри відсутність порушень закону, президент клубу зазначив, що «Прометей» зазнав репутаційних збитків. Через це втратив фінансування, що також стало причиною припинення існування.

«Ми втратили фінансову підтримку меценатів, які не готові зазнавати репутаційних втрат через свої наміри спонсорства українського спорту. Сама суть їхньої залученості до спорту – це репутаційні надходження, які у нас забрали силові структури ще на етапі розслідування, роблячи його гучним», – написав Дубинський.

Коментарі