Новини

На Буковині упередили розтрату більш як чотирьох мільйонів гривень бюджетних коштів

У Чернівецькій області виявили ризикову тендерну закупівлю. Вона стосувалася реконструкції укриття в навчальному закладі.

На фото зображені гроші

Фото: rbc.ua

На Буковині Бюро економічної безпеки Чернівецької области (БЕБ) виявило та упередило ризикову тендерну закупівлю з реконструкції укриття в навчальному закладі. Розтрата сумою більше як 4 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Про це повідомляє ТУ БЕБ у Чернівецькій області.

Документи, що подали в складі тендерної пропозиції учасника закупівлі, не відповідають кваліфікаційним вимогам щодо наявності визначеної матеріально-технічної бази.

Зокрема, тендерна та кошторисна документація передбачала виконання робіт з використанням конкретної техніки. Проте, учасник не надав документів про наявність, перебування та користування цієї техніки. Також проєктно-кошторисна документація учасника була розрахована із порушенням вимог чинного законодавства.

Так, тендерну пропозицію відхилили. Але, всупереч вимогам законодавства, визначили переможця закупівлі та опублікували намір про укладення відповідного договору.

Аналітики БЕБ скерували до замовника лист з рекомендацією усунути виявлені порушення законодавства. За результатом їхнього розгляду, замовник відхилив тендерну пропозицію переможця закупівлі. Так, упередили неефективне використання 4,4 млн грн бюджетних коштів.

Коментарі