Новини

Українці відкрили майже 60 тисяч компаній у Польщі з 2022 року

Крім того, українці керували 77% активних бізнесів, які нещодавно зареєстрували іноземці в Польщі.


Українці створили близько 59 800 активних індивідуальних підприємств (ФОП) з січня 2022 року по червень 2024 року, згідно з даними Польського економічного інституту.

Про це пише The Village Україна.

Зокрема, у першій половині 2024 року майже кожен десятий бізнес у Польщі відкрили українці. Крім того, українці керували 77% активних бізнесів, які нещодавно зареєстрували іноземці в Польщі.

Серед підприємств, які відкрили в першій половині цього року, близько 35% створили жінки. Водночас цей показник менший, ніж відсоток компаній, які відкрили за той же період польські жінки (38%).

Чоловіки найчастіше відкривають підприємства, які пов’язані з будівництвом (34%), інформацією та зв’язком (23%), а також транспортом і складським господарством (11%). Водночас майже кожне третє підприємство, яким керують українки, займається діяльністю у сфері послуг (30%).

Діяльністю, яка пов’язана з інформацією, комунікаціями та торгівлею, займаються по 11% компаній, які створили українки. Крім того, жінки вчетверо більше, ніж чоловіки, займаються діяльністю у галузі інформації та комунікацій (2274 проти 603).

Коментарі