Новини

Перекриття Руської та ремонт Кобилянської: які роботи планують у Чернівцях цьогоріч

Перекриття Руської триватиме 2 місяці. Крім робіт там, планують розширити Винниченка й Фастівську, а також замінити плитку на Кобилянської.

На фото мер міста Роман Клічук

На фото мер міста Роман Клічук

У Чернівцях виконуватимуть роботи на вулицях Руській, Кобилянської та Винниченка. Зокрема ремонт вулиці Руської вже розпочали. Наступного тижня вулицю будуть розкопувати. 

Ремонт вулиці Руської 

Як повідомив на пресконференції міський голова Чернівців Роман Клічук, рух транспорту на Руській буде перекритий. Водопровідна каналізаційна мережа там проходить під дорогою рівно по центру вулиці. І зараз немає можливості перекрити її лише наполовину. Триватимуть ремонтні роботи не менше 2 місяців.

«Ми й департамент декілька разів радилися з підрядниками. Якщо не вигадаємо іншого рішення, будемо вимушені перекрити вулицю на 2 місяці», – каже Клічук.

На фото мер міста Роман Клічук

Об’їзд Руської планують зробити через Січових Стрільців, Кишинівську та Зелену вулиці. Ремонт мають закінчити цього року, до зими.

Які вулиці розширюватимуть

Міський голова каже, що в серпні оголосять тендер на розширення вулиць Фастівської та Винниченка. 

На Винниченка планують також створити ще одну смугу для повороту ліворуч. 

«Ми вважаємо, що такі роботи полегшать рух на Руській та зменшить затори. До проєкту включили й облаштування розумного світлофору, який може регулювати час червоного і зеленого світла, залежно від того, в який бік їде більше автомобілів. Якщо їхати зранку в центр міста, то зелене світло горітиме триваліше. А ввечері – у зворотному напрямку. Таким чином, це допоможе розвантажити вулицю», – розповідає міський голова. 

На фото мер міста Роман Клічук

Ремонт Кобилянської

Міська рада оголосила тендер на ремонт вулиці Ольги Кобилянської. Там перекладатимуть бруківку та тротуари. 

Клічук каже, що роботи виконуватимуть не одночасно, бо є літні майданчики, які перешкоджають ремонт. У зв’язку з цим заплановані на серпень роботи можуть затягнутися до осени. 

На Кобилянської по всій протяжності вулиці замінюватимуть плитку, яка в поганому стані, тріснула чи гойдається. Бруківку змінюватимуть поштучно.

Коментарі