Новини

Стрілець Сергій Куліш здобув срібло у стрільбі з гвинтівки на Олімпіаді-2024

Це друга медаль для України на Олімпіаді-2024. 

AP Photo/Manish Swarup

Український стрілець Сергій Куліш став срібним призером Олімпійських ігор-2024. Нагороду він здобув у фіналі стрільби з гвинтівки з трьох положень на дистанції 50 метрів.

Про це пише Суспільне Спорт.

Куліш став першим українським стрільцем, що подолав кваліфікацію на Олімпіаді-2024 у стрільбі. У відборі він показав третій результат, причому в положеннях на коліні та стоячи вибивав 199 з 200 очок.

У фіналі стрільбі з гвинтівки з трьох положень на дистанції 50 метрів на рівні Олімпіади Куліш виступав вдруге. Формат змагань передбачав, що спортсмени виконають три серії по п’ять пострілів у двох положеннях, на коліні та лежачи, та ще дві — у положенні стоячи, після чого розпочинаються серії пострілів на вибування.

У стрільбі на коліні Куліш виконав два постріли з 15 не в «десятку» — дев’ятим та 11-м пострілами. Однак на позиції лежачи Куліш відіграв гандикап: вибив не менше 10.3 очок. А останнім пострілом взагалі вибив 10.8 очок, завдяки чому піднявся на третю позицію.

Після першої серії пострілів стоячи Куліш продовжував утримувати третє місце, але випереджав представника Індії Свапніла Кусале лише на 0.1 очка. А після другої серії пострілів Куліш взагалі йшов лідером: четвертим пострілом вибив 10.9 очки. Відрив від четвертого місця в українця складав 2.1 очка, однак від другого — лише 0.1 очко. У підсумку Куліш став віцечемпіоном Олімпіади: поступився лише китайцеві Ліу Юкуну.

Результати: 

Ліу Юкун (Китай) — 463.6
Сергій Куліш (Україна) — 461.3
Свапніл Кусале (Індія) — 451.4

Довідково 

Куліш приніс другу медаль України в історії на Олімпіадах у стрільбі з гвинтівки з трьох положень на дистанції 50 м. Першу виборов Юрій Сухоруков на Іграх у Пекіні у 2008 році. Також срібло Сергія Куліша стало другою медаллю України на Олімпійських іграх-2024. Авторкою першої стала Ольга Харлан — «бронза» особистій першості з фехтування на шаблях.

Коментарі