Новини

МОН планує повернути триста тисяч школярів до навчання офлайн

Для цього МОН впроваджує комплексну стратегію Школа офлайн.

Впроваджують комплексну стратегію Школа офлайн.

Фото з телеграм-каналу Михайла Федорова

Міністерство освіти та науки України до кінця року планує повернути 300 тисяч школярів до навчання офлайн. Для цього вони впроваджують комплексну стратегію Школа офлайн.

Про це повідомляє Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Вона почне діяти вже з 1 вересня та буде поступовою. Школа офлайн містить п’ять основних компонентів, які покриватимуть потреби різних категорій учнів та вчителів:

— Внутрішньо переміщені діти навчатимуться за місцем перебування очно за наявності безпекових умов. Наприклад, дитина з Бердянська, яка проживає в Чернівцях, вийде в школу офлайн. Так учні будуть занурені в навчання та отримуватимуть більше уваги від учителів.

— Діти за кордоном вивчатимуть дистанційно лише предмети з українознавчим компонентом. За інші дисципліни бали перезарахують з іноземних шкіл.

— Учнів з тимчасово окупованих і прифронтових територій навчатимуть індивідуально, підлаштовуючись під потреби та графік кожної дитини.

Будь-які зміни в роботі мережі шкіл не торкнуться зайнятості викладачів. МОН дасть можливість перейти в кадровий резерв, де буде середня зарплата та спеціальне навчання. З резерву вчителі можуть перейти на роботу в іншу школу або мати гарантоване місце роботи на деокупованій території.

Нагадаємо, раніше «Шпальта» писала про те, що студенти отримуватимуть гранти на навчання через застосунок Дія.

Коментарі