Новини

Жінок навчать водити міські автобуси. Запускають пілотний проєкт

Ініціатива спрямована на подолання дефіциту кадрів та упереджень щодо професій.

Фото ілюстративне, ЧТУ

Жінок навчать водити міський і комунальний транспорт у межах пілотного проєкту. Це проєкт «Розширення професійного потенціалу у сфері пасажирських перевезень» за підтримки Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та представництва ООН Жінки.

Про це йдеться на сторінці міністерства.

Мета пілотного проєкту – забезпечити перепідготовку та перекваліфікацію водійок у сфері міського та муніципального транспорту. Ініціатива спрямована на подолання дефіциту кадрів та упереджень щодо професій. 

«Дефіцит водіїв автобусів у регіонах складає приблизно 30%, а це шість тисяч співробітників», – зазначив заступник Мінрозвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач. 

Завдяки проєкту жінки отримають нові навички та доступ до роботи водійками автобусів.

У межах ініціативи планують:

– створити нові робочі місця та можливості професійного розвитку жінок у сфері громадського транспорту відповідно до вимог транспортної реформи в Україні та європейських стандартів;

– розширити можливості працевлаштування жінок у сфері пасажирських перевезень;

– інтегрувати стандарти дотримання прав жінок на комунальних підприємствах у сферах пасажирського транспорту.

У межах проєкту жінок навчатимуть для отримання кваліфікаційної картки водія (код 95). Вона підтверджує професійну компетенцію водія автобуса за європейським стандартом. 

На пілотних комунальних підприємствах проведуть цикл навчальних заходів щодо впровадження стандартів дотримання прав жінок на робочому місці і загального моніторингу дотримання прав жінок серед комунальних підприємств.

Раніше ми писали про те, що у Чернівецькому тролейбусному управлінні працює 22 жінки-водійки тролейбуса, які пройшли професійне навчання та здобули нову професію.

 

Коментарі