Новини

У Чернівцях реконструюють залізничну колію за кошти ЄС

ЄС виділить Укрзалізниці майже 43 млн євро для реалізації євроінтеграційних проєктів. До них входить пункт реконструкції споруд залізниці на Буковині.

ЄС виділить Укрзалізниці майже сорок три мільйони євро для реалізації євроінтеграційних проєктів

Фото: facebook.com/Ministry.for.restoration

Укрзалізниці виділять майже 43 млн євро для реалізації євроінтеграційних проєктів. За виділені кошти роботи проведуть і у Чернівцях.

Про це повідомляють у офіційному телеграм-каналі державного перевізника.

Проєкт передбачає вдосконалення залізничної мережі та розвиток колії 1435 мм для забезпечення технологічної сумісності й підвищення пропускної спроможності залізничної інфраструктури.

На Буковині у пунктах зазначеної заявки планують реалізувати проєктування реконструкції споруд залізниці з будівництвом колії 1435 мм та електрифікацією.

Роботи проводитимуть на ділянці Львів – Чернівці – Вадул-Сірет – Держкордон.

Проєкт інтеграції залізничної системи України в транспортну систему ЄС погодили в рамках програми Європейського Союзу «Механізм Сполучення Європи» (CEF). Заявку 16 липня 2024 року схвалив Координаційний Комітет програми.

CEF (Connecting Europe Facility) – це фонд Європейського Союзу, створений у 2014 році для інвестицій у транспортні, енергетичні, цифрові та телекомунікаційні проєкти. Зокрема, це основний інструмент для фінансування розвитку Транс’європейської транспортної мережі (TEN-T).

Нагадаємо, «Шпальта» раніше писала про те, чому Чернівці мають труднощі з залізничним сполученням.

Коментарі