Новини

Велика Британія надасть Україні кредитну підтримку на понад 2 мільярди фунтів

Угода передбачає, що британські постачальники зможуть укласти кредитні договори та контракти з Україною, а її сума може бути збільшена у майбутньому.

Велика Британія надасть Україні кредитну підтримку на понад 2 мільярди фунтів

фото AP

Велика Британія та Україна підписала міжурядову Угоду щодо офіційної кредитної підтримки в розвитку українських оборонних спроможностей. 

Про це повідомили у соцмережах Президента України Володимира Зеленського.

Згідно з угодою, британські постачальники зможуть укласти кредитні договори та контракти з Україною на понад 2 мільярди фунтів стерлінгів. Сума може бути збільшена в майбутньому.

«Цей крок допоможе забезпечити наші Сили оборони системами ППО, засобами радіолокації та ураження, отримати технології та освоїти часткове виробництво стволів, запасних частин і компонентів до артилерійських установок, бронетехніки західного зразка», — йдеться у повідомлені.

За словами Офісу Президента, через необхідність швидкого розвитку спроможностей і високу вартість оборонних проєктів Україна не може їх зараз профінансувати зі свого державного бюджету. 

Термін погашення кредиту – 15 років.

Нагадаємо, Шпальта писала, що на Донеччині зенітники 110 окремої механізованої бригади імені Марка Безручка збили російський штурмовий літак Су-25 на Покровському напрямку.

Коментарі