Новини

Врятував дитину в зруйнованому Охматдиті: медик із Буковини попри поранення завершив операцію

У момент обстрілу він та анестезіолог оперували п’ятимісячного пацієнта.

Врятував дитину в зруйнованому російською ракетою Охматдиті. Медик із Буковини отримав поранення та, попри це, разом із колегами зумів завершити операцію і тим самим зберіг життя маленькому пацієнту.

Про це розповіла директорка Новоселицького медичного фахового коледжу Ірина Плачінта, пише Чернівецька обласна рада.

На зображенні може бути: 2 людини, рентген, лікарня та текст

Фото хірурга Олега Голубченка, котрий у закривавленій формі допомагає розбирати завали, облетіло всі світові видання. У момент обстрілу він та анестезіолог родом із Новоселиці Ярослав Іванов саме оперували п’ятимісячного пацієнта. Вони встигли зробити все необхідне, щоб перевести хлопчика, який був під наркозом, до ручного режиму штучного дихання, дитина вижила. Ярославу надали необхідну допомогу.

На зображенні може бути: 1 особа

«Живий, зашивають», – так написав мені Ярослав, з яким я намагалась зв’язатись, щойно дізналась про атаку на Охматдит. Він – наш випускник (згодом і БДМУ), я була куратором групи, в якій він навчався, тому мені це особливо болить. Дякую Богові, що живий. І пишаюся своїм студентом», – розповідає Ірина Плачінта.

Нагадаємо, 8 липня обстріляли дитячу лікарню «Охматдит» та п’ять українських міст: росіяни випустили по Україні 40 ракет.

Коментарі