Новини

На Буковині запустили комплексну послугу адмінсервісу «Ветеран»

Учасники бойових дій, члени їхніх сімей, люди з інвалідністю внаслідок війни, а також родичі загиблих захисників зможуть звернутися до ЦНАПу та отримати більше необхідних адмінпослуг.

На Буковині запустили комплексну послугу адмінсервісу «Ветеран». Відтепер учасники бойових дій, члени їхніх сімей, люди з інвалідністю внаслідок війни, а також родичі загиблих захисників і захисниць зможуть звернутися до центру надання адміністративних послуг у своєму населеному пункті та отримати ще більше необхідних адмінпослуг.

Про це пише Чернівецька ОВА.

В області вже 31 ЦНАП долучився до цього проєкту, тобто створили «Єдине вікно» для отримання послуг ветеранами, військовослужбовцями та членами їхніх родин.

Загалом створення у ЦНАПі «єдиного вікна» передбачає для ветеранів:

– формування єдиної бази послуг для ветеранів війни;

– максимальну поінформованість про їхні можливості;

– створення доступних умов отримання адміністративних послуг;

– впровадження комплексного підходу — отримання спектра адміністративних послуг в одному місці від одного або декількох субʼєктів надання таких послуг.

На практиці послуга виглядатиме так:

1) у ЦНАПі буде діяти принцип єдиного вікна, а саме виділений спеціальним маркуванням окремий кабінет/вікно/місце відповідно до можливостей ЦНАПу, за яким буде закріплено надання послуги «Ветеран»;

2) ветеран звертатиметься до адміністратора без черги;

3) адміністратор надаватиме ті послуги, які реалізує даний конкретний ЦНАП, оскільки у кожному ЦНАПі своя кількість послуг, які вони можуть надати;

4) адміністратор зможе надати консультаційну, методичну та іншу допомогу з метою більш доступного, зручного та максимально спрощеного порядку отримання послуг.

Переваги проєкту: без черг; кілька послуг в одного адміністратора.

Коментарі