Інтерв'ю

«В часи бездержавности українці воювали проти українців в одностроях іншої держави», — В’ятрович

Відомий український історик, публіцист, народний депутат України Володимир В’ятрович розповів в інтерв’ю «Шпальті», як подолати вплив російської пропаганди в питанні існування УПА, як українцям віднайти власну ідентичність в історії Другої світової війни та чи йдемо ми у свої свідомості «геть від москви».

Володимир В’ятрович – відомий український історик, публіцист та народний депутат України.

Крім того, він член комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики, а також багаторічний голова Українського інституту національної пам’яті.

У Чернівцях він провів лекцію «Українська політика памʼяті у контексті російсько-української війни», презентував свої книги «Наша столітня: короткі нариси про довгу війну», «Нотатки з кухні «переписування історії», «УПА. Історія нескорених», а також поспілкувався з журналістами у сквері Дня вишиванки.

«Шпальті» пан В’ятрович розповів про те, як подолати вплив російської пропаганди в питанні існування УПА, як українцям віднайти власну ідентичність в історії Другої світової війни та чи йдемо ми у свої свідомості «геть від москви».

Коментарі