Новини

ПАРЄ визнала геноцидний намір Росії у знищенні української культури та ідентичності

Парламентська асамблея Ради Європи проголосувала за резолюцію, яка визнає геноцидний намір росії у знищенні української культурної спадщини та ідентичності.

Фото: АP

ПАРЄ визнала геноцидний намір росії у знищенні української культури та ідентичності.

Про це повідомила Верховна Рада України у фейсбуці з посиланням на заступницю голови Комітету гуманітарної та інформаційної політики, членкиню постійної делегації у ПАРЄ Євгенію Кравчук.

ПАРЄ ухвалила резолюцію Євгенії Кравчук під назвою «Протидія стиранню культурної ідентичності під час війни та миру». За проголосували 105 членів ПАРЄ.

Резолюція засуджує систематичну державну політику русифікації, яку здійснює рф з 2014 року на окупованих територіях України. Включно із запереченням української культурної ідентичності, мови, літератури та історії. Окрім цього, документ визнає воєнними злочинами, злочинами проти людяності та геноцидним наміром навмисне знищення росією української культурної спадщини й ідентичності.

Також ухвалили правку щодо утисків корінних народів рф:

«Агресор проводить політику русифікації щодо численних корінних народів країни, також поступово стираючи їхню культурну ідентичність та позбавляючи їх історичної пам’яті», — йдеться в дописі ВРУ.

Коментарі