Новини

Липень буде важкий з точки зору дефіциту електроенергії — гендиректор YASNO

В Україні є дефіцит електроенергії й наступні місяць-півтора ситуація буде досить складна.

В Україні є дефіцит електроенергії й наступні місяць-півтора ситуація буде досить складна.

Про це сказав генеральний директор YASNO Сергій Коваленко, пише Суспільне.

«З цього тижня, десь місяць-півтора, у нас буде досить суттєвий дефіцит. У нас йде ремонтна кампанія атомних блоків. Тому липень буде у нас досить важкий з погляду дефіциту, і, як наслідок, дефіциту з погляду відключень для населення та бізнесу», — сказав він.

Коваленко також зазначив, що графіки відключень для населення не зміняться і нагадав, що Україна вже тиждень живе «в новому підході щодо розподілу обмежень по регіонах».

«На мій погляд, підхід більш збалансований, і ми бачимо це по Києву, тому що зараз Укренерго дає команди щодо відключень по конкретних групах, або, як ще називають, чергах. Тому, на мій погляд, з того, що ми бачили за цей тиждень — графіки відключення світла більш збалансовані між регіонами», — сказав гендиректор YASNO.

Водночас він зазначив, що відповідно до інформації від Укренерго — буде «трішки більше відключень» у період з 11:00 до 22:00.

«У нас є більше споживання в ранковий пік, і найбільший пік у нас увечері. Але зараз така ситуація, що у нас дефіцит, нам не вистачає електроенергії більше ніж тільки в пікові години. У вечірній пік, дефіцит буде найбільший», — сказав Коваленко.

Коментарі