Новини

«Буду відвідувати лекції разом з чоловіком». У Чернівцях відкрили академію майбутніх батьків

Учасникам програми розповідатимуть про аспекти спільного батьківства та взаємодію між батьками та дитиною.

У Чернівецькому обласному перинатальному центрі започаткували підготовку майбутніх батьків до народження та подальшого догляду за малюками. Програма навчання включає широкий спектр тем, від лекцій про фізичне та емоційне здоров’я під час вагітності до тренінгів з догляду за немовлятами.

Про це «Шпальті» сказала в.о. гендиректора перинатального центру Любов Годнюк.

Перед запуском цієї ініціативи спеціалісти дослідили досвід роботи успішних перинатальних центрів по всій Україні, щоб забезпечити якісне та комплексне навчання для майбутніх батьків. Крім того, учасникам програми розповідатимуть про аспекти спільного батьківства та взаємодію між батьками та дитиною.

«Найкрутішою родзинкою Академії майбутніх батьків є татусева школа. Там найважливіше розповідають саме татусям, починаючи від вагітності. Як спілкуватися з жінкою, яка вагітна, які психологічні є особливості у жінки, яка носить дитину під серцем. Далі, як підтримувати жінку у пологах. Насправді від партнера у пологах залежить дуже багато», — розповідає в.о. гендиректора.

https://www.youtube.com/watch?v=POQn8sSUnl8

Однією з ключових особливостей академії є участь 13 кваліфікованих фахівців, які діляться своїми знаннями та досвідом з учасниками програми.

Майбутня мати Лідія Яремчук планує відвідувати лекції разом з чоловіком, підкреслюючи важливість спільного досвіду і підтримки у цьому етапі життя.

«Це історія батьківства, це історія двох людей, тому я думаю, що цей шлях ми теж будемо проходити разом. Навіть сьогодні ми прийшли сюди вдвох, чому я дуже рада. Думаю, що школу татуся чоловік теж радо підтримає і відвідає лекції, які йому будуть цікаві», — каже Лідія.

«Татусева школа» — це інноваційна програма, спрямована на підготовку чоловіків до важливої ролі батьківства, починаючи від вагітності й закінчуючи доглядом за малюком. Учасники школи отримають не лише інформацію про фізичні та психологічні аспекти вагітності, але й навчаться ефективно підтримувати своїх партнерів під час пологів та в період після народження дитини.

Навчання для усіх охочих є безкоштовним. Реєструватись потрібно через Чернівецький обласний перинатальний центр шляхом заповнення спеціальної форми.

Коментарі