Новини

Двоє чернівчан стали учасниками п’ятих національних змагань Ігри Нескорених 2025

Буковину представили Микола Гуцкал та Михайло Корочук. Обоє чоловіків отримали травми під час виконання військового обов’язку ще до повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Двоє чернівчан стали учасниками п’ятих національних змагань Ігри Нескорених 2025. Це був ветеранський спортивний захід, який тривав чотири дні. Він обʼєднав військовослужбовців та ветеранів майже з кожної області України, з травмами, пораненнями або захворюваннями, отриманими під час виконання бойових завдань на фронті.

Про це пише Чернівецька обласна рада.

Чернівецьку область представили Микола Гуцкал, ветеран ЗСУ, та Михайло Корочук, старший сержант ЗСУ. Обоє чоловіків отримали травми під час виконання військового обов’язку ще до повномасштабного вторгнення росії в Україну. Микола – під час антитерористичної операції на Луганщині, Михайло – під час операції об’єднаних сил.

Сьогодні Микола Гуцкал працює на підприємстві, волонтерить, веде активне громадське життя, а також є радником голови обласної ради з питань молодіжної політики. У змаганнях «Ігри нескорених» бере учать вп’яте. Цьогоріч ветеран випробував себе у велоспорті та стрільбі з лука.

«Ці змагання не про медалі чи п’єдестали. Це про жагу до життя, перемогу над собою, попри пошматоване тіло чи душу в шрамах», – зазначає ветеран.

Михайло Корочук після поранення продовжує службу в Збройних силах України. Такий спортивний турнір став для нього першим і приніс багато вражень та досвіду. Військовий взяв участь у змаганнях із пауерліфтингу, баскетболу на кріслах колісних та греблі на тренажерах.

«Участь у таких змаганнях – це спроба повернення до звичайного життя через спорт, подолання страхів, підтримка одне одного, спілкування», – розповідає Михайло.На зображенні може бути: 3 людини, стіл та текст

Коментарі