Новини

У застосунку «Повітряна тривога» з’явились техніки психологічної самодопомоги

Набір спеціальних вправ та порад мають допомогти стабілізувати емоційний стан під час повітряної тривоги, вибухів чи інших стресових ситуацій.

У застосунку «Повітряна тривога» з'явились техніки психологічної самодопомоги

фото AJAX

У застосунок «Повітряна тривога» інтегрували техніки психологічної самодопомоги від Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Так, разом зі сповіщенням про відбій повітряної тривоги користувачам приходитиме питання «Ти як?». Натиснувши на повідомлення, відкриється підрозділ «Аптечка психологічної самодопомоги» з порадами для дорослих, дітей та ветеранів.

«На жаль, наш застосунок став одним з факторів тривожності у повсякденному житті українців. Тож ми почали задумуватися про варіанти зниження цього негативного впливу, щоб підтримати ментальне здоров’я нації. Додавання технік самодопомоги – один з перших кроків в цьому напрямку», — розповідає автор ідеї і керівник проєкту «Повітряна тривога» Степан Танасійчук.

 Набір спеціальних вправ та порад можуть допомогти стабілізувати емоційний стан користувачів під час повітряної тривоги, вибухів чи інших стресових ситуацій.

Крім цього у підрозділі є ігри та вправи для стабілізації емоційного стану, а також контакти спеціалістів.

Нагадаємо, нещодавно Шпальта розповідала, що в Дії рідні військовополонених отримуватимуть сповіщення від Координаційного штабу

Коментарі