Новини

З російського полону повернули 75 військових та цивільних

Серед визволених — 70 чоловіків і 5 жінок, 6 офіцерів та 65 військових рядового та сержантського складу і 4 цивільні українки.

З російського полону повернули 75 військових та цивільних

Внаслідок чергового обміну полоненими з російського полону вдалося повернути 75 людей.

Про це повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Серед звільнених українців — 71 військовий, зокрема 6 офіцерів та 65 військових рядового і сержантського складу та 4 цивільні українки. Понад третина звільнених полонених мають поранення, тяжкі захворювання чи інвалідність. 

Так, до України вдалося повернути 19 захисників острова Зміїний, 14 військовослужбовців, які охороняли ЧАЕС, а також десять оборонців Маріуполя. 

Це вже 52 обмін полоненими з початку повномасштабного вторгнення та перше з лютого цього року. Наразі загалом із полону окупантів вдалося визволити вже 3210 військових та цивільних українців.

Також за результатами репатріаційних заходів до України повернули тіла 212 полеглих військовослужбовців.

На рідну землю вдалося повернути тіла загиблих захисників зокрема з Донецького, Запорізького, Луганського та Харківського напрямків, а також з тимчасово окупованих територій України. 

Нагадаємо, нещодавно «Шпальта» розповідала, що вночі на 31 травня росіяни вчергове атакували Україну крилатими ракетами «Іскандер-К», С-300/400, та ударними БпЛА.

фото Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими

Коментарі