Репортаж

Грає на концертах популярних зірок: барабанник Олександр Муренко провів у Чернівцях майстер-клас

У рамках фестивалю «Водограй» майстер-клас провів відомий барабанник України. Він зіграв мініконцерт та дав поради музикантам.

Барабанник Олександр Муренко провів у Чернівцях майстерклас

Фото: Роман Олійник

У кіноконцертній залі «Чернівці» відбулися концерт та майстер-клас гри на барабанах. Їх проводив відомий український барабанник Олександр Муренко.

Він згадав, що на початку повномасштабного вторгнення зі своєю родиною виїхав із Києва, взявши лише потрібні речі. Серед потрібного, звісно, були тренувальний пед та палички. Проте це не допомогло — впродовж першого місяця він узагалі не міг грати.

«Мені було не до цього. Я сидів і думав: “Невже це кінець?” Був дуже розбитий. Проте за місяць почав потрохи займатися — і натхнення прийшло», — розповідає барабанник.

Фото: Роман Олійник

За два з половиною місяці він повернувся до Києва. Барабани стояли в студії. Ситуація навесні стала трохи кращою.

«Коли я сів за барабани, в мене відкрилося друге дихання. З’явилося натхнення. Було відчуття переродження — наче заново народився. Перші тижні, перші дні війни викликали сильне відчуття пригнічености. Тому гра стала ковтком свіжого повітря», – ділиться Муренко.

За словами барабанника, ще з часів ковіду єдине, що його рятувало, — це саморозвиток. Заняття в студії та практика давали йому сили, наснагу і віру в завтрашній день. 

В рамках фестивалю “Водограй” для майстеркласу запросили відомого барабанщика України. Він зіграв мініконцерт та дав поради музикантам.

Фото: Роман Олійник

Майстер-клас тривав майже 2 години, його розділили на два етапи. 

Перший — мініконцерт, на якому Муренко виконав понад 15 композицій. 

Другий етап — розмова у форматі запитання/відповіді із залом та поради барабанника.

«У нас із Русланом Болатовим є тріо/квартет. Ми дружимо понад 15 років. Для нашого складу завжди не вистачає бас-гітаристів або контрабасистів високого рівня. Ми все ще шукаємо басиста, тому не так часто граємо. Водночас робимо студійні колаборації. Інколи запрошуємо до нашого тріо Костянтина Іоненка або Максима Гладецького. На жаль, сьогодні мало людей, які зацікавлені в музиці, в проєкті, ходити на репетиції, працювати та жити ідеєю», – каже музика.

В рамках фестивалю “Водограй” для майстеркласу запросили відомого барабанщика України. Він зіграв мініконцерт та дав поради музикантам.

Фото: Роман Олійник

Наостанок Олександр Муренко зіграв композицію соло, яка насправді призначена для двох виконавців. 

Опісля охочі могли сфотографуватися з Олександром та його барабанами кольору тіффані.

Нагадаємо, «Шпальта» раніше писала, що у Чернівцях започаткували музичний фестиваль «Водограй».

Коментарі