Новини

Демонстрували свої вміння: на Буковині відбувся Х чемпіонат України з екстреної медичної допомоги

Учасники показували, як діяти в екстрених ситуаціях та надавати невідкладну допомогу.

Фото: Чернівецька обласна рада

На Буковині відбувся Х чемпіонат України з екстреної медичної допомоги з міжнародною участю. Це вперше від початку повномасштабного вторгнення. 

26 команд з усієї України впродовж трьох днів змагалися за звання кращої у своїй справі.

Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.

Конкурсні завдання чемпіонату спланували з урахуванням викликів сьогодення через війну. Це надання допомоги при масовому ураженні вибухівкою, обстрілами тощо. Для створення ситуацій, найбільш наближених до реалістичних, помічників професійно гримували. Також використовували унікальне для України симуляційне обладнання. Зокрема професійні манекени, які повністю відтворюють стани людини – дихають, реагують зіницями на світло, дозволяють проводити моніторування, ШВЛ, УЗД.

За результатами змагань чемпіонату 1 місце виборола бригада Волинського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, 2 місце – Черкаська бригада, 3 місце – з Харкова.

Фото: Чернівецька обласна рада

Буковинську команду представила ОКНП «Чернівецький обласний ЦЕМД та МК». До її складу увійшли лікарка Катерина Коломейчук, фельдшерка Анна Плав’юк та водій Костянтин Найман. 

Як розповів генеральний директор центру екстреної медичної допомоги Володимир Єленєв, команда з Буковини у конкурсах діяла злагоджено і кваліфіковано та показала високі результати. Чернівецькі медики посіли восьме місце.

Зазначають, що на урочисту церемонію відкриття чемпіонату завітала Перша леді України Олена Зеленська. Вона привітала учасників. Зокрема зазначила, що медики на передовій щодня ризикують життям, бо росія свідомо цілить по лікарях.

Фото: Чернівецька обласна рада

«Із початку повномасштабного вторгнення загинули 42 й поранені 63 працівники екстреної медичної допомоги. 164 автівки швидкої пошкоджено, а 261 – знищено».

Зеленська передала переможцям призове авто швидкої допомоги для їхнього медичного закладу.

 

Фото: Чернівецька обласна рада

Коментарі