Новини

ФК «Буковина» представила нового головного тренера: хто очолив команду

З наступного сезону чернівецьку команду очолить Валерій Кривенцов.

СФК «Буковина» представила нового головного тренера

фото СФК «Буковина»

Керівництво ФК «Буковина» представило нового головного тренера команди. Ним став 50-річний Валерій Кривенцов.

Про це повідомили в офіційних соцмережах клубу. 

Угоду з новим тренером «Буковина» уклала на рік із можливістю продовження. Він очолить команду з наступного сезону. Наразі тренер прибув до стану клубу, щоб «якнайшвидше розпочати формування оновленого складу “жовто-чорних”».

СФК «Буковина» представила нового головного тренера

фото СФК «Буковина»

Що відомо про нового головного тренера

Валерій Кривенцов упродовж кар’єри футболіста виступав за донецькі «Шахтар» та «Металург», «Волинь», «Актобе» та запорізький «Металург». 

Також фахівець зіграв у футболці національної збірної України у 17 матчах у період із 1994 по 1998 роки. Тричі вигравав Кубок України та шість разів ставав срібним призером чемпіонату України у складі «гірників». 

Тренерську кар’єру Кривенцов розпочав у дитячій академії «Шахтаря». У сезоні 2014/2015 «Шахтар» U19 під керівництвом Валерія Сергійовича завоював срібні нагороди Юнацької ліги УЄФА, поступившись у вирішальному матчі з рахунком 2:3 лондонському «Челсі». 

Влітку 2015 року очолив маріупольський «Іллічівець», а вже наступного сезону повернувся у «Шахтар», де працював головним тренером молодіжної команди «гірників», яка у кампанії 2017/18 стала чемпіонокою України. 

У серпні 2020 року Валерій Кривенцов був призначений на посаду головного тренера «Металіста 1925». У своєму дебютному сезоні біля керма харківської команди завоював путівку до Прем’єр-ліги. 

До «Буковини» фахівець восени 2023 року очолював луганську «Зорю».

Нагадаємо, що пошуки нового головного тренера «Буковини» почалися після звільнення колишнього наставника команди — Андрія Мельничука.

Водночас, як і зазначалося, догравати цей сезон ФК «Буковина» буде під керівництвом спортивного директора клубу Григорія Чурілова.

Коментарі