Афіша

У Чернівцях презентують книжку «Чернівці на крисах капелюха»

У «Видавництві 21» триває передпродаж нової книжки Володимира Килинича.

У Чернівцях 23 травня о 15:30 в Буковинському медіа-центрі «Belle Vue», що на вулиці Кобилянської, відбудеться перша презентація книжки «Чернівці на крисах капелюха». Захід проведуть за участі автора Володимира Килинича. Модерує літературознавиця, поетка Інга Кейван. 

Про це повідомляють організатори події.

«Чернівці на крисах капелюха» – роман, що складається з кількох десятків коротких есеїв; у кожному тексті йдеться про Місто, а водночас – про людей цього Міста: відомих і незнаних. Автор наполегливо відшукує у власній пам’яті та у сучасних реаліях цілісну картину «старих» і «нових» Чернівців, близьких і дорогих йому та його поколінню. Вже звичний авторський стиль з гумором та іронією не залишає читача байдужим.

Книга про те, що потрібно не забувати тут, у Чернівцях, про війну.

За словами автора, ідея створити роман у есеях виникла два роки тому.

«Два роки тому мені здалося що слова вмерли. Вони втратили будь-якій сенс. Книжки писати чи взагалі писати – безглуздість. Поліз в свої архіви. Опублікував у фб якійсь довоєнний текст. Через кілька годин отримав листа від знайомого з фронту на ім’я Олег. З окопів. Він написав – пиши, це допомагає любити свою Батьківщину і своє місто. Це спроба побачити майбутній мир зараз, у війні”, – пише автор. 

 До слова, до 22 травня на сайті «Видавництва 21» триватиме передпродаж книжки за акційною ціною 400 гривень (замість 500) за посиланням

Довідка про автора:

Володимир Килинич (1955, Кіровоградщина) публіцист, громадський діяч. Живе в Чернівцях з 1962 року. Закінчив середню школу №30 та фізичний факультет Чернівецького університету. Почав писати ще в школі, потім в університеті, зокрема й для КВК, в якому брав активну участь. Чернівці – головний герой п’яти його книжок, написаних у своєрідній авторській манері, для якої характерні легка іронія та дотепність разом із глибоким ліризмом.

Друкувався в США, Ізраїлі, Німеччині, Австрії, у багатьох чернівецьких, київських та львівських виданнях, на інтернет-ресурсах.

 

Коментарі