Новини

Президент України у Чернівцях зустрівся із делегацією Світового конгресу українців

Зокрема під час зустрічі обговорили роботу конгресу з урядами інших країн та освітні програми для українців закордоном.

Президент України у Чернівцях зустрівся із делегацією Світового конгресу українців

фото з офіційного інтернет-представництва Президента України

Президент України Володимир Зеленський приїхав до Чернівців, де зустрівся із делегацією Світового конгресу українців. Вона прибула з румунського Бухареста, де відбувається саміт СКУ.

«Радий, що наша зустріч відбувається в України. Це дуже важливий сигнал для громад наших партнерів. Це важливий сигнал підтримки для українців, які щоденно боронять нашу державу, а також для цивільних людей», – заявив Зеленський.

На зустрічі президент наголосив на важливості активної роботи Світового конгресу українців з урядами та громадами інших країн. За його словами це необхідно, щоб забезпечувати міжнародну підтримку України.

«Я знаю, що у вас є багато освітніх і культурних програм, які ви реалізуєте на різних континентах. Дуже важливо, щоб наші діти, які зараз за кордоном, не втратили українську культуру. Програми, книжки, мова – цей напрям також дуже важливий. Ми хочемо потім повертати наших дітей в Україну та відбудовувати державу», – додав Володимир Зеленський.

Президент Світового конгресу українців Павло Ґрод також наголосив, що СКУ завжди підтримує Україну на шляху до перемоги над російським агресором.

«Ми всі горді бути українцями. А сьогодні українці стали на першому місці як найхоробріший народ в усьому світі», – зазначив Павло Ґрод.

Шпальта також нещодавно розповідала, що Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Чернівці та Львів в майбутньому можуть отримати залізничне сполучення з країнами Європейського Союзу.

Коментарі