Новини

Netflix запускає нову програму грантів для українських кінематографістів

Програма пропонує гранти по 10 тисяч доларів для 20 проєктів на розробку сценарію повнометражного художнього фільму.

Українська кіноакадемія за підтримки Netflix запускає нову програму грантів для українських кінематографістів.

Про це повідомляє Українська Кіноакадемія на своїй сторінці у фейсбуку.

Українські сценаристи та продюсери можуть подати заявки на отримання наставницької й фінансової підтримки для своїх проєктів. Програма пропонує гранти по 10 тисяч доларів для 20 проєктів на розробку сценарію повнометражного художнього фільму.

«Кожна обрана команда також братиме участь у майстер-класах, розроблених EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs), та отримає індивідуальні консультації і наставництво від експертів EAVE щодо написання сценарію, фінансування та маркетингових стратегій для їхніх проєктів», – йдеться у повідомленні. 

Подати заявки на участь можуть українці незалежно від їх нинішнього місця проживання. Також Українська кіноакадемія сприятиме у перекладі готових сценаріїв англійською мовою, щоб проєкти мали вихід на міжнародний кіноринок. Серед журі проєкти розглядатимуть Крістіна Оберг, Юлія Гебауер, Миколай Покромскі та Магдалена Шведкович.

Подати заявку можна до 17 квітня.

Також цьогоріч New York Film Academy за підтримки програми ЄС House of Europe організує майстер-клас для початківців і досвідчених сценаристів чи продюсерів.

 

Коментарі