Репортаж

Світ ельфів та чарівних драконів: у Чернівцях відкрився парк світлових фігур

На території Центру культури та дозвілля імені Тараса Шевченка запрацював парк світлових фігур «Lights&Dreams». У ньому представленні понад 30 різноманітних інсталяцій із шовку та кольорових ліхтарів. Про історію парку, його незвичних «жителів» та майбутні проєкти у Чернівцях — далі у репортажі «Шпальти». 

Світ ельфів та чарівних драконів: у Чернівцях відкрився парк світлових фігур

Із сутінками в парку Шевченка виникає інший — фантастичний — світ. Там панують ельфи та дракони, семиметрові горили та міфічні фенікси. Такі інсталяції для чернівчан підготували у парку світлових фігур «Lights&Dreams».

Один з організаторів проєкту та керівник компанії Universal Park,  Денис Погорєлко розповідає, що історія, яку розповідає парк — повністю оригінальна.

«”Таємниці ліхтарів” повністю написана нашою креативною командою. Короткий опис цього світу написаний на одній з інсталяцій, при вході. Але крім цього, у нас також видана велика друкована книга, з ілюстраціями та детальним сюжетом»,  — розповідає Денис Погорєлко.

Щоб «оживити» міфічний світ «Lights&Dreams», в Universal Park використали понад 50 000 ліхтариків та спеціальних led-ламп.

Більшість інсталяцій створені з натурального шовку, а висота деяких «персонажів» парку сягає 7 метрів.

Світ ельфів та чарівних драконів: у Чернівцях відкрився парк світлових фігур

Кожна локація має власну історію. З ними можна ознайомитись на стенді чи в брошурі, — розповідають організатори.

«Усі наші відвідувачі біля входу будуть отримувати коротку книжечку-брошуру з мапою усіх наших персонажів та локацій. І кожен може ознайомитися детально з тим, хто цей персонаж, що він робить у цьому світі, чи що це за локація, й так далі».

Ідею парку вперше вдалось втілити в життя ще у 2019 році. Але у Чернівцях ці казкові персонажі вперше. Щоправда, до цього браму у світ «Lights&Dreams» відчиняли у Києві та Стамбулі.

Світ ельфів та чарівних драконів: у Чернівцях відкрився парк світлових фігур

«Чернівці нас зустріли дуже люб’язно. Ми раніше, до початку повномасштабного вторгнення, хотіли почати працювати в цьому регіоні. Але якось не складалось. Та зараз з командою проаналізували, куди краще приїхати, й зупинили врешті свій вибір на Чернівцях», — певнить Денис Погорєлко.

Всього у парку понад 30 локацій. Чернівчани біля кожної можуть прогулятися та сфотографуватися. Також у парку працюють і аніматори, одягнені у костюми ельфів. Вони можуть підказати дорогу чи зробити з відвідувачами пам’ятну світлину.

Магічні коти та золоті дракони допоможуть і проти реальних загроз. Частину зароблених коштів передадуть на допомогу ЗСУ.

Світ ельфів та чарівних драконів: у Чернівцях відкрився парк світлових фігур

На власні очі побачити світ, у якому панують ельфи та феї, можна  щодня  з 20:00 до 22:30. Вартість квитків — 200 та 150 гривень для дорослих та дітей відповідно. Для військових та людей з інвалідністю вхід безкоштовний.

У Чернівцях парк «Lights&Dreams» пробуде до 2 червня. Але організатори розповідають, що у майбутньому на Буковині планують ще масштабніші проєкти.

«Після цього парку, плануємо ще один проєкт реалізувати, але зараз поки вивчаємо попит у регіоні. Якщо все буде добре, то ми хочемо створити тут стаціонарний тематичний парк, із більш капітальними інвестиціями, на триваліший термін, для вже масштабнішого проєкту», – підсумовує Денис Погорєлко.

Коментарі