Новини

Український стенд вперше представили на книжковій виставці у Брюсселі

На національному стенді свої книги представляють 7 українських видавництв.

Український стенд вперше представили на книжковій виставці у Брюсселі

фото: Embassy of Ukraine in the Kingdom of Belgium / Facebook

Україна вперше взяла участь у Брюссельській книжковій виставці із власним національним стендом. Гаслом участі є «Fragility of Existence» (пер. Крихкість існування).

Про це повідомили на офіційному сайті Українського інституту книги.

«Головна мета — збільшити кількість перекладів української літератури французькою мовою, а для цього нам потрібно збільшити присутність на франкомовних ярмарках», — каже Олена Одинока, заступниця директорки Українського інституту книги з питань міжнародної співпраці.

На національному стенді свої книги представляють 7 українських видавництв: НК-Богдан, ТУТ, Мала академія наук України, Парасоля, Вільний вітер, Саміт-книга та Час Змін Інформ. Загалом до Брюсселю привезли близько 80 українських видань. Також у програмі виставки візьмуть участь і українські автори. 

Брюссельська книжкова виставка — це щорічна книжкова подія, яку започаткували ще у 1969 році. Виставка покликана об’єднати різних гравців книжкового світу та залучити аудиторію, далеку від читання, до світу книги. Цьогоріч вона відбувається з 4 по 7 квітня.

Нагадаємо, нещодавно Шпальта писала, що на антарктичній станції «Академік Вернадський» протягом 2-3 квітня відбулась ротація річних експедицій.

фото посольства України у Королівстві Бельгія

Коментарі