Новини

З квітня у Чернівцях зросте вартість харчування у дитячих садочках

З квітня вартість харчування підвищать на 10 гривень. 

Фото: unsplash

З 1-го квітня у закладах дошкільної освіти зміняться ціни на харчування.

Про це повідомляє Управління освіти Чернівецької міської ради.

«У першому кварталі 2024 року вдалося залишити вартість харчування на рівні минулого року. Однак дорожчання продуктів позначилося і  на вартості сніданків, обідів та вечерь у садочках», — йдеться у повідомленні. 

Як зазначили в управлінні, з 1-го квітня вартість харчування підвищиться на 10 гривень. Триразове харчування групи раннього та молодшого дошкільного віку вартуватиме 56 гривень, для групи середнього та старшого дошкільного віку – 70 гривень.

Водночас батьки від цієї вартості оплачуватимуть лише 70 відсотків: 39, 20 та 49 гривень відповідно. Половину вартості оплачують багатодітні родини. Пільгові категорії дітей харчуються безкоштовно.

«Щодо самого харчування діток. У меню збільшився асортимент фруктів (апельсини, мандарини, банани, яблука).  Значно урізноманітнено асортимент салатів, які мають бути у кожному прийомі їжі», — зазначають у відомстві.

Довідково 

Харчування у дитячих садочках оплачують батьки та міська рада. Виконком Чернівецької міської ради встановив розмір оплати: 70% від вартості оплачують батьки, 30% – міська рада. 

Коментарі